Wat kost een maatwerk boomstamtafel?

In dit blog proberen we jouw meest prangende vraag te beantwoorden. Dat weten we, omdat dit veruit de meest gestelde vraag is in de reacties op social media, via de messenger of chat: “wat kost deze?” En met deze bedoelen we natuurlijk de verschillende boomstamtafels die we op foto’s via de sociale kanalen delen. Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Dat heb je namelijk met verschillende wensen en afmetingen van deze maatwerk boomstamtafels.

Read More
Bjorn ThomasseComment
Chandigarh geïnspireerde zitmeubelen: dit is DETJER!

Boomstamtafels zijn super. Vooral de onze, die stuk voor stuk van het mooiste hout gemaakt zijn: suarhout. Maar er is meer in het leven, weten wij sinds kort. En daarom stellen we je bij deze met trots voor aan DETJER. Een serie zitmeubelen geïnspireerd op de designklassiekers uit de laat-vijftigerjarenstijl in het Indiase Chandigarh.

Read More
Bjorn ThomasseComment
De boomstamtafel 7x anders

De veelzijdigheid van boomstamtafels is een van de redenen dat wij helemaal weg zijn van deze mooie meubelen. Ze zijn toepasbaar in verschillende vormen en verschillende interieurstijlen. In dit blog nemen we zeven toepassingen van boomstamtafels met je door. Laat je inspireren!

Read More
Bjorn ThomasseH1Comment
De volgende stap naar suar boomstamtafel specialist

Toen wij anderhalf jaar geleden startten met deze uitdaging was het doel helder. Wij worden dé suar houten boomstamtafel specialist van Nederland! De volgende stap naar dit doel is onze prachtige nieuwe website! Zo trots als een aap in de suar boom kijken we terug op de afgelopen anderhalf jaar. En dan denken we vooral aan onze klanten en waarover we met hen in gesprek raakten. Een aantal onderwerpen die geregeld terugkwamen bespraken wij in eerdere blogs. In dit blog zetten we die onderwerpen nog even op een rij.

Read More
Boomstamtafel onderstellen

Stel, je hebt besloten dat je een boomstamtafel in huis wil hebben. Zo'n prachtig hardhouten tafelblad met een organische vorm en mooie warme kleuren en nerven. Groot gelijk, wij juichen dat natuurlijk toe! Maar denk alvast even goed na over wat dit mooie tafelblad omhoog moet gaan houden. Want dit is voor de helft verantwoordelijk voor de look van de boomstamtafel.

Read More
Bjorn ThomasseComment
Onder-hout

Hoe moet ik mijn boomstamtafel behandelen? Is een vraag die wij vaak krijgen van onze klanten. Wat belangrijk is om hierbij in het achterhoofd te houden: waar liggen de roots? In dit geval dus heel letterlijk! De Suar houten boomstamtafel is tropisch hardhout. (Geen paniek, onze boomstamtafels zijn volledig duurzaam.) De tafels worden gemaakt van een Rain tree, uit een tropisch gebied. Indonesië, in ons geval. Dit is een plek met een met een enorm hoge luchtvochtigheid. Een omgeving met hoge luchtvochtigheid is dus goed voor het hout. Het blijft er flexibel door en dit voorkomt dat het gaat scheuren. Nadat de boom in plakken gezaagd wordt, wordt het eerst gedroogd, ter voorbereiding op de overgang naar Nederland. Maar het mag niet té droog worden. Want dan krijg je scheuren in het mooie suar boomstamblad.

Read More
Bjorn ThomasseComment
Een steengoede boomstamtafel

Een stenen tafel met de de looks van hout: een versteend hout tafel! Waar heb ik het nou over? Een boomstam van twintig miljoen jaar geleden! Dat kán ook geen hout meer zijn. Het organische materiaal is vergaan in de loop van al die jaren. Houtvezels zijn vervangen door mineralen. Maar de houtstructuur is nog steeds zichtbaar. Gezaagd in schijven en glanzend gepolijst vormt de versteend hout tafel een bijzondere eyecatcher in de woonkamer. Hij is er in verschillende afmetingen en hierdoor toepasbaar als salontafelen/of als exclusieve bijzettafel.

Read More
Bjorn ThomasseComment
Bomen aan de vergadertafel

De schoolvakantie is weer voorbij, het is nu ook écht tijd om het werk weer op te pakken, als je dat niet allang gedaan hebt. Het fijne daarvan is dat iedereen weer opgefrist is! Je denkt weer wat helderder en hebt inspiratie opgedaan. Want dat lukt soms alleen als je het werk even helemaal los hebt gelaten. Een mooi moment om even met zijn allen om de vergadertafel te verzamelen.

Read More
Bjorn ThomasseComment
De boomstam salontafel

Een salontafel. Wat is dat nu eigenlijk precies? Het oude Franse woord 'salon' staat voor woonkamer of huiskamer. De salontafel is dus de tafel in de salon oftewel de huiskamer/ woonkamer. In de meeste gevallen is dat een lage tafel bij het bankstel. Maar soms ook een hogere koffietafel die naast te lagere salontafel in de woonkamer staat. Voor beide opties hebben wij iets heel moois: de boomstam salontafel!

Read More
Bjorn ThomasseComment
Tafelen in de tuin

Suar hout is dé houtsoort die wij als specialisatie hebben gekozen voor onze boomstamtafels. En dat is niet zomaar. Het heeft vele fantastische eigenschappen die de tafels ten goede komen. Maar wat is Suar hout nu eigenlijk? Volgens ons is het ontzettend veel:

Read More
Bjorn ThomasseComment
Wat is suar hout?

Suar hout is dé houtsoort die wij als specialisatie hebben gekozen voor onze boomstamtafels. En dat is niet zomaar. Het heeft vele fantastische eigenschappen die de tafels ten goede komen. Maar wat is Suar hout nu eigenlijk? Volgens ons is het ontzettend veel:

Read More
Bjorn ThomasseComment