Bomen aan de vergadertafel

 
boomstamtafel-als-vergadertafel.jpg

De boomstamtafel als vergadertafel

De schoolvakantie is weer voorbij, het is nu ook écht tijd om het werk weer op te pakken, als je dat niet allang gedaan hebt. Het fijne daarvan is dat iedereen weer opgefrist is! Je denkt weer wat helderder en hebt inspiratie opgedaan. Want dat lukt soms alleen als je het werk even helemaal los hebt gelaten. Een mooi moment om even met zijn allen om de vergadertafel te verzamelen.

Maar als jij die vergaderruimte inloopt, is het soms net alsof alle frisheid, inspiratie en creativiteit je lichaam uitloopt! Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Hoe zou het komen? De meeste vergaderruimtes zijn saai. Grauw. Kaal. Sfeerloos. Koud. Wij van Upgradelivin hebben dé quick-fix hiervoor: een boomstamtafel als vergadertafel!

De vijf voordelen van een boomstam vergadertafel

1. Een boomstamtafel brengt instant warmte, sfeer, kleur en is absoluut niet saai. Zo'n warme uitstraling van het organische materiaal heeft onherroepelijk effect op ieder mens. Het is echt zo: niemand is een binnenmens. Als het dan tóch moet, voelen we ons van nature lekkerder met organische materialen om ons heen. Wist je dat niet? Echt waar hoor. Hoe dan ook, je begint gewoon vrolijker en positiever aan de vergadering met een boomstam vergadertafel.

2. Een vergadertafel moet in ieder geval groot en lang zijn. Een boomstamtafel uit een stuk is daarom super geschikt. Wij zijn gespecialiseerd in Suarhout. De monkey-pod of raintree is een snelgroeiende boom die daardoor enorm kan worden. En wij zagen de stam uit een stuk. In onze huidige voorraad betekent dit dat we tafels hebben van maar liefst 350 cm! Daar kun je makkelijk met het hele team omheen om met elkaar te 'bomen' over de invulling van het derde kwartaal.

3. Een vergadertafel moet representatief zijn. Want je zit er tenslotte niet alleen met je team. Hier worden vaak ook sollicitatiegesprekken gevoerd, presentaties gegeven aan, of overeenkomsten gesloten met potentiële klanten of partners. Je ontvangt er gasten, soms moeten ze even wachten tot hun afspraak er is. Aan de boomstam vergadertafel zittend voelt iedereen zich al snel welkom en op zijn gemak. Per kantoor is de interieurstijl natuurlijk verschillend. De maatwerk bewerkingsopties die we kunnen toepassen op het tafelblad zorgen dat er altijd een stijl is die past.

4. Gezien de diversiteit aan vergaderruimtes per bedrijf is het handig als je een vergadertafel op maat kunt laten maken. Sommige bedrijven voeren er vaak conference calls waardoor het wenselijk is om uitsparingen voor snoeren in de tafel te verwerken. De afmeting doet ertoe, maar ook het onderstel. Als er veel mensen om een tafel zitten is het handig als het onderstel zoveel mogelijk in het midden van de tafel zit. Zodat niemand last heeft van een tafelpoot en er een relaxte houding aangenomen kan worden. Ook dit is bevorderend voor outside the box- denken bij brainstormsessies en hackathons.

5. Een maatwerk vergadertafel betekent dat deze ook zo hoog of laag gemaakt kan worden als je zélf wil. Dat is handig. Want staan is het nieuwe zitten. En zitten is het nieuwe roken. Ja, er wordt steeds meer staand gewerkt en zelfs ook staand vergaderd. Waarom? Als je staat is je stofwisseling hoger. Dat komt omdat je hart 10 meer bloed rondpompt in je lichaam dan als je zit. Een belangrijk effect van die effectieve bloedcirculatie: het houdt je scherper! Precies wat je wil in de vergaderruimte. Scherpe geesten die sneller tot beslissingen komen en minder lang bezig zijn met argumenten. Neem een kijkje in ons portfolio voor inspiratie! Interesse of vragen? neem contact op over de mogelijkheden met betrekking tot een verhoogde vergadertafel.

Geen vergadertafel nodig? We hebben natuurlijk ook eettafels, salontafels, bijzettafels en nog vele andere maatwerk toepassingen.

Bjorn ThomasseComment