Boomstamtafel onderstellen

 

Stel, je hebt besloten dat je een boomstamtafel in huis wil hebben. Zo'n prachtig hardhouten tafelblad met een organische vorm en mooie warme kleuren en nerven. Groot gelijk, wij juichen dat natuurlijk toe! Maar denk alvast even goed na over wat dit mooie tafelblad omhoog moet gaan houden. Want dit is voor de helft verantwoordelijk voor de look van de boomstamtafel.

Boomstamtafel onderstel soorten

Wij hebben het boomstamtafel onderstel in de standaard vormen, maar maken net zo lief een eigen idee op maat. Van staal of RVS, in een kleur naar keuze. Maar om je een indruk te geven zullen we eerst wat veelvoorkomende onderstellen aan je laten zien.

Boomstamtafel onderstel u poot

Een 'U' onder het blad van een eetkamertafel. Dit is het meest gevraagde onderstel voor de door ons verkochte boomstamtafels tot nu toe, doorgaans in het zwart, steeds vaker ook in wit. Van vierkante buizen, aan elk uiteinde een. Helemaal tegen de rand, of een klein stukje van het uiteinde af. Ze zijn te maken in verschillende diktes. De spuiter kleurt de op maat gemaakte onderstellen in de kleur die het beste in jouw interieur past. Of het nu zwart, wit of pimpelpaars is!

Boomstamtafel onderstel X poot

Top twee materiaal. Stevige constructie, dikke buizen. Ook in dunnere varianten of andere kleuren mogelijk uiteraard. Ze staan als een huis. Al onze boomtamtafelstrouwens.

x-poot.jpg

Boomstamtafel onderstel kruispoot of spinpoot

boomstamtafel-onderstel-kruispoot-of-spinpoot_orig.jpg

Vaak toegepast bij ronde of ovale boomstamtafels maakt deze poot een x in het midden, maar dan alle kanten op. Ook mooi onder een hoge salontafel. Soms met langere poten in de lengte bij grote ovalen tafels. Lekker veel beenruimte, niemand zit met een stalen balk tussen de benen.

Boomstamtafel onderstel V poot

boomstamtafel-onderstel-v-poot_orig.jpg

Nee, we gaan niet alle letters van het alfabet af, maar deze nemen we nog even mee. De V van vierkanten stalen buizen rust aan de onderkant op een rechthoekige metalen plaat. Dit houdt de tafel stabiel, en vormt geen issue voor de beenruimte. Bij dit voorbeeld raken ze elkaar niet aan de onderkant maar die variant hebben we ook.

Boomstamtafel onderstel op maat

Afgezien van de vierkante buizen (die er in nog veel meer verschillende vormen en constructies zijn) bestaan er nog legio andere mogelijkheden. Denk aan draadpoten als je meer van een slankere en elegantere look houdt. Of platte stalen platen die in iedere gewenste vorm te snijden zijn. Kijk bij de onderstellen op onze website voor meer inspiratie. Een geometrische vorm of wat meer organisch, het kan allemaal. Een boomstam salon- of bijzettafel met wielen? Handig! Je rijdt hem zó naar de gewenste plek. Een eigen ontwerp is bij ons ook mogelijk. Vertel ons je idee en vertalen het naar de werkelijkheid, mits dat technisch ook mogelijk is. En anders zorgen we voor een technisch kloppend ontwerp dat jouw idee zoveel mogelijk benadert.

boomstamtafel-onderstel_orig.jpg

De trends? Dikke zwarte buizen was wat we de afgelopen jaren het meest zagen. We zien nu een verschuiving naar veel dunnere vierkante buizen, nog veel zwart, maar ook steeds meer wit. We zijn heel erg benieuwd naar wat jij mooi vindt! Neem gerust contact op met vragen en het doorspreken van de mogelijkheden. Wij gaan samen voor jouw eigen, unieke boomstamtafel.

Bjorn ThomasseComment