De boomstam salontafel

 

Een salontafel. Wat is dat nu eigenlijk precies? Het oude Franse woord 'salon' staat voor woonkamer of huiskamer. De salontafel is dus de tafel in de salon oftewel de huiskamer/ woonkamer. In de meeste gevallen is dat een lage tafel bij het bankstel. Maar soms ook een hogere koffietafel die naast te lagere salontafel in de woonkamer staat. Voor beide opties hebben wij iets heel moois: de boomstam salontafel!

Een boomstamschijftafel als ster van de salon

Als uw voorkeur uitgaat naar een ronde boomstam salontafel, hebben we voor u een dwarsdoorsnede van de suar boom. Niet altijd volledig rond, maar vaak ook wat grillig van vorm. Hoe hoger of lager in de stam deze gezaagd is, hoe grilliger de vorm. De aanzet van de wortels worden dan langzaam zichtbaar of de aftakkingen. Een doorsnede uit het midden van de stam is meestal wat gelijkmatiger rond. Maar zoals u bij ons gewend bent, kiest u zelf de boomstamschijf voor uw tafel. De positie en de dichtheid de vezels die in opwaartse richting gegroeid zijn, bepalen de hardheid van het hout. Hout is aan de kopse kant over het algemeen harder. Daarom is het oersterk, keihard en vormt dus een robuuste eyecatcher in de woonkamer waar u jaren van kunt genieten. Over het algemeen absorbeert kopshout makkelijker vocht dan langshout. Dus wij adviseren u om hier bij het kiezen van de bewerking rekening mee te houden. De dwarsdoorsnede laat de groeiringen van de Raintree zien, waar de boomstam salontafel van gemaakt is. Net als de in de lengte gezaagde boomstamschijf zie je ook in deze groeiringen prachtige kleurschakeringen en een mooi in elkaar overlopend nervenpatroon. Door de snelle groei van het suarhout zijn er zachte overgangen te zien en zijn de jaarringen minder gedefinieerd te zien zoals bij de meeste andere houtsoorten. De karakteristieke lichtere buitenste ring zie je vaak bij suarhout. De verschillende vormen en patronen en maken uw boomstam salontafel uniek.

Boomstam salontafel op niveau

Ook de hogere koffietafel variant als boomstam salontafel in een mogelijkheid bij Upgradelivin. Onze boomstamtafels zijn immers altijd maatwerk en u kiest zowel de boomstamschijf als het onderstel of de poten helemaal zelf. Draadpoten zijn populair voor de lagere salontafels en voor de hogere variant zijn de stalen vierkante poten aan te bevelen die gekruist of gedraaid geplaatst worden, zodat er onder de tafel voldoende beenruimte overblijft. Het stoere karakter van het staal past mooi bij de dikke robuuste boomstamschijf tafel.

 
img-0613.jpg
 

Vierkant de beste boomstam salontafel

Geen fan van de ronde dwarsdoorsnedes van de suar boom? Ook de boomstambladen die in de lengte zijn doorgezaagd zijn prima bruikbaar als salontafel. In vierkante of, indien u de ruimte heeft, in rechthoekige vorm. Ook de bewerking van het tafelblad kan volledig op maat. Onlangs goten we een vierkante salontafel op zwevende wijze in epoxyhars wat een luxe glans en weer een hele andere uitstraling geeft aan de boomstam salontafel.

Wij zijn benieuwd naar uw voorkeuren! Bekijkt u ons actuele assortiment online of komt u langs in de showroom waar u de verschillen beter kunt zien en voelen.

 
3048d7fa-0196-47c5-8004-1d1952aa9f0b.jpg
 
Bjorn ThomasseComment