De boomstamtafel uit één stuk: de real thing

 
meer-sfeerfotos-5.jpg

Als je de tafel vanaf de kopse kant bekijkt zie je hoe hij is opgebouwd. Soms bestaat het tafelblad uit meerdere planken, dat zie je aan de verticale lijntjes. En soms bestaat de tafel uit planken van meerdere gelijmde latjes. Je ziet dan een patroon uit meerdere rechthoekige blokjes op de kopse kant. In dat geval weet je zeker dat de rand niet afkomstig is van de vorm van de boomstam, maar van zaag- en schuurmachines. Deze imitatie-boomstamtafels zijn meestal van houtsoorten als eiken- iepen- plataan of steigerhout. Boomstamtafels van suarhout hebben wij nog niet in deze vorm gezien. Dat zou ook eeuwig zonde zijn. Zowel de unieke grillige vorm als de tekening die ontstaan is tijdens het groeiproces van de boom, zouden daarmee teniet gedaan worden.

De boomstamtafel is een interieurtrend van de laatste jaren. En wat ons betreft, veel meer dan alleen maar een trend. Wij zien de boomstamtafel zelfs als een tijdloos, blijvend icoon in de meubel- en interieursector. De opkomst zo’n relatief nieuw product, betekent altijd dat het aanbod een steile groeicurve doormaakt. Groot aanbod betekent veel onderlinge verschillen tussen de producten. Zo zijn er verschillende houtsoorten en bewerkingen maar ook verschillende manieren van produceren.

 

Boomstamtafels en boomstamtafels: zoek de verschillen.

Een manier om een goedkoper alternatief aan te bieden voor de boomstamtafel uit één stuk, is het produceren van boomstamtafels die uit meerdere planken bestaan. In feite zijn dit dus geen boomstamtafels. Ze zijn immers niet gezaagd uit één stam. De buitenste twee planken laten de vorm van een boomstam zien. Soms is dat de natuurlijke vorm van de boom waaruit deze gezaagd is en soms is het ook kunstmatig aangebracht. Daarmee bedoelen we, dat die plank dan in die vorm gezaagd en geschuurd is. Het verschil is te zien door het niet-doorlopende nervenpatroon, dat bijvoorbeeld bij suar houten boomstamtafels zo kenmerkend duidelijk is.

planken.jpeg
nerven.jpeg

UNIEK BOOMSTAMBLAD UIT ÉÉN STUK

Bij Upgradelivin bent u verzekerd van een boomstamtafel uit één stuk. De tafelbaden zijn allemaal uniek, omdat een boom natuurlijk nooit op dezelfde wijze groeit. We hebben tafelbladen van bomen die in de lengte zijn doorgezaagd en ook tafelbladen van een dwarsdoorsnede. Deze laatste worden zowel voor eettafels als voor salontafels gebruikt. Hoe dan ook, je haalt een authentiek stukje natuur in huis. Kies zelf uit de onbewerkte boomstambladen die we in zijn geheel uit Indonesië geïmporteerd hebben. Wij maken er een maatwerk tafel van door hem naar uw persoonlijke voorkeur te bewerken en te voorzien van een onderstel naar keuze.

Hoe dat eruit ziet? Bekijk onze voorraad!

Bjorn ThomasseComment