De epoxytafel: lagen van luxe op een boomstamtafel

 
08445039-810f-4aad-bf85-ac0e31086d86.jpeg

Een tafel van een boomstamblad kies je bij ons persoonlijk uit. Vervolgens kies je de bewerking en het onderstel. Een populaire bewerking is het overgieten met Epoxy. Dit levert een chique uitstraling op en haalt de intense kleurschakeringen van het suarhout heel mooi op. Als epoxytafel specialist houden we van dit proces waarbij we een prachtig boomstamblad upgraden naar een nóg mooiere epoxytafel.

Superieure harssoort

De glanzende coating die we epoxy noemen, is in feite een chemische harssoort, bestaand uit twee, elkaar verstevigende componenten. Het bijzondere van deze harssoort zijn de eigenschappen op het gebied van hechting en bescherming tegen vloeistoffen en vervuiling. Zo kan het zelfs als aanrechtblad of buiten toegepast worden zonder dat vocht het boomstamblad aantast. En het is ook nog eens krasvast. Al met al heeft een epoxy tafel een ontzorgend effect tijdens het tafelen, knutselen en borrelen. Mochten er na verloop van tijd toch krasjes zichtbaar worden, zorgt een polijstbeurt dat het boomstamblad binnen korte tijd zijn prachtige glans weer terug heeft.

 

Ambachtelijk handwerk

Het mooie van het bewerkingsproces van een epoxytafel is het feit dat het volledig met de hand gebeurt. Het is dus echt een ambacht. Met liefde voor het hout, geduld, een scherp oog en uiterste precisie gaan we te werk. Het hout wordt fijn opgeschuurd voor een goede hechting. Daarna wordt het heel goed schoongemaakt met ontvettend middel. Dit komt de hechting ten goede en bovendien is het zaak om te zorgen dat het schuurstof niet mengt met de hars. De epoxy wordt aangebracht in een stofvrije ruimte en daarna worden eventuele luchtbellen verwijderd met een gasbrander. Na het uitharden (dit duurt minimaal 24 uur, afhankelijk van de temperatuur in de ruimte) wordt het opnieuw opgeschuurd met een hele fijne korrel. Daarna komt de volgende laag. Dit proces wordt herhaald totdat de gewenste dikte bereikt is. Kwaliteit kost tijd. De afwerking met een dikke lak of door middel van polijsten zorgt voor de schitterende glans waar de epoxy tafels bekend om staan. Nog veel meer dan een glasplaat, geeft dit een extra luxe effect aan de tafel of andere toepassing voor het boomstamblad.

22814235-1593868183984724-594111514898385636-n.jpeg

Special effects

Een bewerking met epoxyhars leent zich geweldig voor speciale effecten. Robuust hout dat glad voelt geeft een gaaf contrast. Of bijvoorbeeld het vullen van kieren en gaten en het creëren van een zwevend effect, door het gebruik van een bekisting bij het overgieten van het boomstamblad met de epoxyhars. Op die manier kun je een recht blad rond maken of zelfs objecten ingieten. Dit is leuk als de tafel voor speciale doeleinden gebruikt gaat worden. Bijvoorbeeld voor de horeca of voor andere bedrijfsmatige interieurprojecten. Denk aan koffiebonen in een epoxy tafel voor een lunchroom, bierdoppen voor een toepassing in een bierbrouwerij of wijnproeven aan een tafel die opgesierd is met wijnetiketten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Maatwerk

Inspiratie gekregen? Bij Upgradelivin betekent maatwerk een samenstelling van een uniek, zelf gekozen boomstamblad met custom afwerking en onderstel. Dit kan een eetkamertafel, salontafel of zelfs een bijzettafel zijn, volledig afgestemd op uw persoonlijke smaak. We zijn erg benieuwd naar uw idee voor een eigen maatwerk epoxytafel.

94b9faed-1f22-40e8-8046-757149d99d1d.jpeg
Bjorn ThomasseComment