Tafelen in de tuin

 
boomstam-tuintafel.jpeg
 

Bent u ook zo aan het genieten? Met dit heerlijke warme weer zitten we met zijn allen het liefst buiten. De Barbecue gaat aan, een muziekje, zwembadje voor de kinderen en natuurlijk een koel drankje. Niets is zo gezellig als met vrienden en familie aan een lange tafel genieten van het buitenleven. Zoekt u zo’n eettafel voor in de tuin, met een warme en natuurlijke look? Hebt u al eens gedacht een aan tuintafel van boomstam?

Een tuintafel van boomstam, kan dat?

De boomstamtafel van suar hout kan ook als tuintafel buiten. Houd er wel rekening mee dat het hout gevoelig is voor luchtvochtigheid, of het ontbreken daarvan. Door de weersinvloeden kan de tafel dus gaan 'werken'. U kiest bij ons een boomstamblad voor uw tafel. Wij bewerken het vervolgens naar uw smaak en ter bescherming tegen de weersomstandigheden waar uw tuintafel van boomstam mee te maken krijgt. Welke bewerking u kiest is afhankelijk van de plaats waar uw boomstam tuintafel komt te staan. Bij het zwembad, onder een afdak, tegen een wand, zon, schaduw of volledig onbeschermd.

Bewerkingen voor de boomstam tuintafel

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Nano coating. Wat ons betreft een goede optie. Hiermee is de boomstam tuintafel beschermd met een water en vuilafstotende laag terwijl het kan blijven ademen. Zo is het ook beschermd tegen schimmel zonder dat het zichtbaar is. Als je de tafel een wat diepere kleur wilt geven is olie een optie. Hiermee wordt het ook waterafstotend. Als de onderkant onbewerkt laat kan het hout ook blijven ademen. En er is natuurlijk ook de mogelijkheid om de tafel onbewerkt in de tuin te plaatsen. In dat geval moet u er wel rekening mee houden dat al het vocht in de tafel kan trekken. Dit heeft invloed op de kleur en misschien ook wat op de vorm. Het hout krijgt een mooie vergrijsde look. Als u de tafel regelmatig opschuurt komt de natuurlijke kleur echter wel weer terug. Omdat het hout wat meer gaat ‘leven’, krijgt het een heel natuurlijke uitstraling, de verwachte levensduur wordt er wel wat mee verkort. Onze tip: plaatsing onder een afdak zorgt ervoor dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw suarhouten tuintafel van boomstam.

Ook het onderstel moet bestendig zijn tegen de verschillende weersinvloeden. We hebben hiervoor bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden, waaronder Roestvrijstaal. Hoewel de naam anders doet vermoeden is dat niet roestvrij. Wij verzinken het om die reden. Met een poedercoating kunt u het in alle gewenste kleuren laten spuiten. Naast de populaire X- of U-onderstellen hebben we ervaring in het vervaardigen van poten in vele andere vormen. Een eigen werkplaats zorgt dat we ook hier maatwerk van kunnen maken en zelfs uw eigen ontwerp of idee kunnen realiseren. Zo komt u in het bezit van een unieke boomstam tuintafel.

We adviseren u graag over een geschikte afwerking voor uw tuintafel, rekening houdend met uw persoonlijke smaak en wensen. Onze suar boomstamtafels, voor binnen en buiten zijn allemaal maatwerk. U kiest het boomstamblad, de bewerking én het onderstel allemaal zelf. Hoe dan ook, de boomstam tuintafel past in elke tuin. Met kleurige accessoires creëert u een zomerse, kleurige Ibiza sfeer. Of laat de natuurlijke uitstraling tot zijn recht komen op een heerlijke schaduwrijke plek tussen uw beplanting. Kies bijvoorbeeld voor een houten bank in dezelfde stijl en boomstronk-krukjes of wat moderner: kunststof kuipstoeltjes in wit of kleur. Deze tuintafel gaat op in zijn omgeving terwijl de schoonheid niet ongezien blijft!

bbq-tuintafel.jpeg
Bjorn ThomasseComment