De boomstamtafel 7x anders

 
Suar houten eettafel

De veelzijdigheid van boomstamtafels is een van de redenen dat wij helemaal weg zijn van deze mooie meubelen. Ze zijn toepasbaar in verschillende vormen en verschillende interieurstijlen. In dit blog nemen we zeven toepassingen van boomstamtafels met je door. Laat je inspireren!

1. De boomstamtafel in een industrieel interieur

De kenmerken van een industrieel interieur zijn neutrale kleuren zoals zwart wit en grijs, veel metalen elementen en zwaar houten meubels. Functionele verlichting en stoere ruwe materialen. De boomstamtafel is stoer, robuust en zorgt tegelijkertijd dat het geheel niet te koel of kil wordt. Stoer maar warm. We adviseren u in deze context te kiezen voor een afwerking die de natuurlijke look van de tafel behoudt. Zoals Skylt 2 componenten of blanke meubellak. Bij deze laatste zal de tint van de boomstamtafel iets dieper worden.

2. De boomstamtafel in een landelijk interieur

Sober maar functioneel, veel ronde vormen, veel wit en lichte, natuurlijke kleuren. Een boomstamtafel past hier prima tussen, mits rekening is gehouden met de koelere kleuren in de afwerking. Met witte beits krijgt de tafel een koelere uitstraling. Ook qua onderstel is een lichte kleur aan te raden. Onze onderstellen worden op maat gemaakt dus u kiest zelf de kleur én de vorm. Bedenk ook dat het soort stoelen meewerkt aan de uitstraling van de boomstamtafel. Denk bijvoorbeeld aan stoffen fauteuiltjes met afgeronde vormen in een koele kleur textiel voor een landelijke look.

3. De boomstamtafel in een strak en modern interieur

Een strak en modern interieur… wat stellen we ons hierbij voor? Wij denken aan minimalisme. Veel rust en ruimte, geen rommeltjes, frutsels en tierelantijnen. Rechte vormen, eenvoudige stoelen. Past de organische gevormde boomstamtafel wel in zo’n rechttoe-rechtaan interieur? Wij vinden van wel. Juist! Omdat hij in een minimalistische ruimte fantastisch tot zijn recht komt. U kunt bij ons zélf het boomstamblad kiezen. Dus in dit geval kiest u misschien liever voor de meest rechte variant. Maar dat hoeft niet natuurlijk. Eenvoudige recht onderstel eronder, zoals een U- of een X-poot en qua afwerking kan alles. Zelfs epoxy. Een ruimtelijke, strakke eetkamer met de boomstamtafel als statement. Schitterend, vinden wij.

boomstam eettafel

4. De boomstamtafel als vergadertafel

Niet alleen thuis is de boomstamtafel van toegevoegde waarde. Ook een kantoorinrichting profiteert van de warme look die het suarhout met zich meebrengt. Omdat onze boomstamtafels allemaal op maat worden gemaakt is het mogelijk een extra lang tafelblad te kiezen voor een vergadertafel. Wij zijn ervan overtuigd dat het veel doet voor de sfeer tijdens alle vergaderingen en schreven er al eerder een blog over. Zeker als je in deze ruimte ook gasten en klanten ontvangt is een warme ontvangst enorm belangrijk!

5. De boomstamtafel als bureau

Het hele kantoor opleuken? Of een statement in de directiekamer? Misschien heb je wel een werkplek aan huis. De boomstamtafel als bureau maakt werken, waar dan ook, een stuk aangenamer. Wij mochten al eens een epoxy werktafel of bureau leveren. Praktisch, nat af te nemen en met een heel chique uitstraling. Deze kwam in een moderne werkkamer terecht. Maar epoxy misstaat niet in een klassieker interieur in combinatie met Chesterfields en kroonluchters. Natuurlijk zijn ook de matte afwerkingen mogelijk. Hip maak je het in een lichte ruimte met draadpoten of schragen eronder. Maar ook een X- of U-poot is mogelijk. Het is jouw werkplek, jouw maatwerk boomstambureau.

boomstamtafel+bureau.jpg

6. De boomstamtafel als salontafel

Meestal zie je boomstamtafels in de vorm van een eettafel. Maar de boomstam salontafel wint ook steeds meer aan populariteit. Wij hebben salontafels in verschillende vormen. De dwarsdoorsnede, die dus de grillige ronde vorm van de boomstam heeft. Of een uitgezaagde variant, die we in vierkant, rechthoekig of rond hebben. Strak en organisch gecombineerd op een schitterende manier. Daarnaast is er nog de salontafel van versteend hout. Ook wel te gebruiken als bijzettafel. Het is een versteende boomstam, in schijven gezaagd. Met bijzondere kleurschakeringen van zwart, antraciet en donkerbruin is dit een keiharde en unieke salontafel.

GYS_5231.jpg

7. De boomstamtafel als tuintafel

Ook buiten misstaat een boomstamtafel zeker niet. We waarschuwen wel voor weersinvloeden. Het suarhout is erg gevoelig voor temperatuurverschillen en mits het een goede afwerking heeft, kan er vocht in het hout trekken. Ter bescherming tegen vocht staat de tafel misschien het best onder het afdak. Dan zijn er nog de verschillen in temperatuur. Het gevaar daarvan: het hout kan erdoor gaan werken en dan kunnen er scheuren in het hout ontstaan. Ook binnen is dit iets om rekening mee te houden. Daarover schreven we dit blog. Niet iedereen vindt dit overigens erg. Een verweerde houten tafel past bijvoorbeeld goed in die ‘versleten’ look, die je vaak terugziet in de Ibiza stijl. Een leuke manier om de tuin mee aan te kleden. In ons blog over boomstam tuintafel lees je meer over de mogelijkheden in afwerking bij een boomstam tuintafel.


Interieuradvies nodig? Wij denken graag met u mee hoe uw maatwerk boomstamtafel het mooist aansluit op de sfeer bij u thuis! Neem contact op, of kijk eerst in het portfolio voor inspiratie.

Bjorn ThomasseH1Comment