5x waarom suarhout de beste keuze voor een boomstamtafel is

 

Nou dat is nogal een bewering: ‘Suar boomstamtafels zijn de beste boomstamtafels’. Maar ja. Wij vinden dat écht. En daarom verkopen wij ook uitsluitend suarhouten boomstamtafels. In dit blog lichten we graag met vijf argumenten toe waarom suarhout volgens ons het beste werkt voor een boomstamtafel.

GYS_5215.jpg

  1. Suarhout heeft de mooiste kleuren

Als u zich in de oriëntatiefase van het proces ‘meubelen uitzoeken’ bevindt, is het vooral het uiterlijk waar u naar kijkt. Vinden wij het mooi? Past het in ons interieur?

Wij vinden van alle houtsoorten die voor boomstamtafels gebruikt worden, suarhout het mooist qua kleur. Het nervenpatroon is uniek wat zorgt voor vele schakeringen in kleur, van binnen naar buiten, van donker naar licht, allemaal in één schijf van boomstamblad. Ten opzichte van bijvoorbeeld eikenhout, dat veel meer ‘effen’ van kleur is.

2. Suarhout is supersterk

Naast de looks moet een nieuwe eetkamertafel of salontafel natuurlijk een behoorlijke tijd meegaan. U zoekt dus een kwaliteit die lang mooi blijft. De snelle groei van suarhout zorgt ervoor dat het de houtnerven doorkruisend in elkaar grijpen. Dit zorgt, buiten de mooie patronen op het tafelblad, dat het hout veel minder snel scheurt dan andere houtsoorten. Het is hardhout en heeft dus geen poriën. Het blijft ook nog eens langer sterk omdat het resistent is voor termieten. Erg handig als u de boomstamtafel als tuintafel wilt gebruiken.

GYS_5261.jpg

3. Suarhout is duurzaam

Dat de ‘Raintree’ of ‘Monkeypod’ waar het suarhout van afkomstig is, zo snel groeit heeft meer voordelen. Het vervangt zichzelf snel en het loont zich om het te verbouwen. Het is een niet beschermde boomsoort en wij gebruiken alleen hout met het V-legal certificaat. Dat betekent het op duurzame wijze gekapt wordt. Lees er meer over in ons eerdere blog: ‘Wat is suarhout?’.

4. Suarhout is groot genoeg

Voor een flinke eetkamertafel voor acht, tien of meer personen heb je ook een groot stuk hout nodig. Bij boomstamtafels uit één stuk betekent dat, dat de boom waar het uit gezaagd wordt dus ook een flinke jongen moet zijn. De Monkeypod kan wel 15 tot 25 meter hoog worden! Vandaar dat een suarhouten boomstamtafel een mooie en bovendien erg stijlvolle en inspirerende optie is als vergadertafel.

5. Suarhout is veelzijdig

Het is makkelijk te bewerken, door de rechte draad. Dat betekent dat we er veel mee kunnen om het helemaal voor u om maat te customizen. Dat is dan ook wat we doen. Al onze tafels worden naar smaak op maat gemaakt. U kiest zelf een boomstam tafelblad, de wijze waarop we het afwerken en een onderstel. Van matte Skylt tot ultraglanzende epoxyhars of witte beits, het blad wordt passend bij de rest van het interieur. Een onderstel kan een standaard variant zijn zoals de populaire X- of U-poten, of een variant die helemaal op maat gefabriceerd wordt naar eigen idee.

Benieuwd naar de tafels en wat we voor u kunnen doen? Kom eens langs in de showroom en neem plaats aan een van onze boomstamtafels. Het moet vooral goed voelen. Tot ziens!

Bjorn ThomasseComment