Keigaaf: versteend hout tafels!

 

Voor wie dol is op houten tafels, maar moeite heeft met de eigenschappen van hout hebben wij een (kei)goede oplossing. Maak kennis met onze versteend hout tafels. Een uniek natuurverschijnsel en ook nog eens praktisch. Doekje erover, klaar!

Hoe ziet een versteend hout tafel eruit?

Bij Upgradelivin hebben we tafels van Indonesisch versteend hout. Heel uniek: want alleen in Indonesië en in Arizona is er versteend hout gevonden waarbij de houtstructuur zó mooi en gedetailleerd bewaard is gebleven. Het kenmerkende van de Indonesische soort is de kleur. Het is er in hele donkere antraciet, bruine en zwarte tinten. Maar ook in lichtere crème en beige kleuren, of de donkere en de lichte tinten door elkaar gemengd. In Arizona is de kleur van het versteende hout vooral roodbruin van kleur. De vormen van onze versteend hout tafels zijn zowel rond, dus een dwarsdoorsnede van een versteende boomstam, als een rechthoekige variant uit een in de lengte doorgezaagd stuk.

Versteend hout tafel

Hoe wordt een versteend hout tafel gemaakt?

Het grootste gedeelte van het werk is al gedaan door moeder aarde en vader tijd. Dat begon twintig miljoen jaar geleden al met een samenloop van omstandigheden. Precies weten ze het niet, maar de boomstam was bedekt toen hij verging. Mineralen kwamen heel geleidelijk in de plaats van het hout en namen zo vezel voor vezel de hele houtstructuur over. Het kleurloze kwarts kreeg de kleur van de omgeving waarin het terecht kwam. Wat wij daarna nog doen is peanuts in vergelijking met dit wonder uit de natuur. Maar we doen het wel met eerbied voor het materiaal. We zagen, schuren en polijsten tot het tafelblad de gewenste maat en een mooi glad oppervlak heeft. Een maatwerk onderstel maakt de tafel af en klaar voor gebruik.

versteend hout tafel

Wat een versteend hout tafel toevoegt

Natuurlijk is het een kwestie van smaak of je vindt dat een tafel van Indonesisch versteend hout iets toevoegt aan je interieur. Wij vinden dat het stijl toevoegt op een unieke manier. En daarbij krijg je een stukje gemak. Geen zorgen over kringen en vlekken door vloeistoffen die in het hout trekken. Gewoon een doekje erover en de tafel is weer schoon. En er is meer. Vergeet niet dat het versteende hout eigenlijk één grote kristal is. En kristallen hebben een energetische werking, iedere soort op zijn eigen manier. Versteend hout is kwarts, een aardende steen die onder andere een kalmerende werking zou hebben. Wij voelen ons in ieder geval kiplekker in de buurt van al die kristallen.

_IMG5078.jpg

Soorten tafels van versteend hout

Onze versteend-hout tafels zijn er in verschillende vormen en kleuren. Ze zijn rond of rechthoekig en te gebruiken als salontafel of als bijzettafeltjes. Ook zijn er hele stronken die zonder onderstel als bijzettafel of als plantentafeltje gebruikt kunnen worden. Voor de toepassing als eettafel is het materiaal wat zwaar. Hiervoor is een houten boomstamtafel een goed en mooi alternatief.

Bijzettafel van versteend hout

We schrijven graag over onze mooie boomstamtafels en versteend hout tafels. Maar de beste indruk krijg je toch live. Even kijken in 3D, voelen en aanschuiven met een kop koffie. Dan weet je pas écht hoe het zit. Wees welkom in onze showroom!

Bjorn ThomasseComment